петък, 24 май 2013 г.

" Jack Daniel's " сос

По принцип не съм любител и специалист на тема  сосове, но този изцяло промени мнението ми. И така възникна идеята да си приготвя в домашни условия този вълшебен сос. Ето я и рецептата с леки промени от мен...

Продукти:
1 к.ч. Jack Daniel's / може да го замените и с друг вид уиски/
1 к.ч. кетчуп
1/2 к.ч. тъмно кафява захар
1 с.л. горчица
1/4 к.ч. оцет
1 ч.л. лимонов сок
1 щ. черен пипер
1 щ. сол
*Оригиналният сос е леко пикантен, така че ако решите може да добавите и 1с.л. чили.




 Всички съставки се смесват добре. Изсипват се в съд с незалепващо покритие и се оставят на среден огън до сгъстяване /около 15-20 мин./. След като сосът изстине се изсипва в добре затварящ се съд и се съхранява в хладилник.
* Идеален е за ребра и всичко месно.
                                                                               

Няма коментари:

Публикуване на коментар