вторник, 4 юни 2013 г.
"Beeramisu"
Продукти за 5-6 порции:
2 яйца /разделени на белтъци и жълтъци/
3 1/2 с.л. захар
1 к.ч. силно кафе + 1 ч.л. какао
около 24 бишкоти
250 гр. маскарпоне
250 мл. пълномаслена сметана
1/2 к.ч амарето + 3 с.л. за маскарпонената
смес
1 к.ч. бира Guinness или друг вид stout
1. Смесваме бирата, кафето и амаретото.
2.Смесваме жълтъците със захарта и разбъркваме добре, добавяме към тях маскарпонето, разбъркваме и добавяме 3 с.л. амарето.
3.Разбиваме пълномаслената сметана и я добавяме към маскарпонената смес, разбъркваме добре с шпатула.
4. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят много внимателно към сместа за да не си изгубят обема.
5. Pедим в чашките, като топим бишкотите една по една. Започваме с ред бишкоти, редуваме ред крем, ред бишкоти и завършваме с крем.
6. Покриваме чашките с кухненско фолио и оставяме в хладилник да стегне за 4-5 часа.
7. Преди сервиране поръсете с едро настърган шоколад.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар