вторник, 4 юни 2013 г.

"Beeramisu"






Продукти за 5-6 порции:
 2 яйца /разделени на белтъци и жълтъци/
 3 1/2 с.л. захар
 1 к.ч. силно кафе + 1 ч.л. какао
 около 24 бишкоти
 250 гр. маскарпоне
 250 мл. пълномаслена сметана
 1/2 к.ч амарето + 3 с.л. за маскарпонената 
 смес
 1 к.ч. бира Guinness или друг вид stout










1. Смесваме бирата, кафето и амаретото.
2.Смесваме жълтъците със захарта и разбъркваме добре, добавяме към тях маскарпонето, разбъркваме и добавяме 3 с.л. амарето.
3.Разбиваме пълномаслената сметана и я добавяме към маскарпонената смес, разбъркваме добре с шпатула.
4. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят много внимателно към сместа за да не си изгубят обема.
5. Pедим в чашките, като топим бишкотите една по една. Започваме с ред бишкоти, редуваме ред крем, ред бишкоти и завършваме с крем.
6. Покриваме чашките с кухненско фолио и оставяме в хладилник да стегне за 4-5 часа.
7.  Преди сервиране поръсете с едро настърган шоколад.




Няма коментари:

Публикуване на коментар