четвъртък, 21 март 2013 г.
Кокосов крем карамел / Coconut cream caramel
Крем карамела е един от любимите ми десерти,затова реших да ви покажа една от многото му разновидности. Надявам се да ви допадне!
Продукти за 4 порции:
300 мл прясно мляко
3 яйца
80гр. захар за крема
3с.л. кососови стърготини
1 ванилия
150гр. захар за карамела
Загряваме прясното мляко с кокосовите стърготини и го оставяме да се охлади. След като изстине се прецежда и се оставя настрани. После си приготвяме 4 огнеупорни купички, карамелизираме около 150гр захар и я разпределяме в тях.
Приготвяме крема, като в купа разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията а накрая и охладеното и прецедено мляко.
Получената смес разпределяме в купичките.
Печем на водна баня около 30мин. на 180-200 градуса, в зависимост от вашата фурна.
Оставя се да се охлади в хладилник и след това е готов за консумация :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар