неделя, 24 март 2013 г.

Каталунски крем / Crema Catalana

   

Продукти за 5-6 порции:
150гр захар
2 жълтъка
1с.л. царевично нишесте
1 пръчка канела
500мл. мляко
настъргана кора от половин лимон

 Смесете в съд 150 гр захар с жълтъците и разбъркайте добре.Добавeте царевичното нишесте, лимоновата кора, млякото и накра пръчката канела. Загрява се  бавно, като се бърка непрекъснато, докато кремът започне да се сгъстява.
Махнете тенджерата от котлона, извадете пръчката канела и разпределете сместа в купички.
Нека крема поизстине и тогава го сложете в хладилника.
Преди сервиране поръсете със захар и карамелизирате със сладкарска горелка или украсете с фигурки от карамелизирана захар. Изборът е ваш :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар