вторник, 16 април 2013 г.

Шоколадов мус с портокал

Една невероятна комбинация от шоколад и портокал!

4 яйца
3с.л. пудра захар
80мл. гореща вода
200гр. черен шоколад /70-80%/
кората на 2 портокала
сока на половин портокал


Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
Смесваме настърганите корички с 2с.л. пудра захарта и горещата вода, и ги оставяме за 10-15 мин.
На водна баня се слагат шоколада, прецедената портокалова вода , половината от прецедените корички и сока от половин портокал.След като шоколада се разтопи добавяме един по един жълтъците с непрекъснато бъркане.Отнемаме от котлона след като се получи хомогенна смес.
Разбиваме белтъците на пяна с останалата пудра захар и ги добавяме към шоколадовата смес. Разбъркваме добре и разпределяме в купучки.
Оставя се в хладилник минимум за 4 часа и след това се консумира.

2 коментара:

  1. Роси, направила си много ароматен мус!Една от любимите ми комбинации-шоколад и портокал! А и това е класически мус- без желатин, с жълтъци и пухкави белтъци!
    Подсети ме скоро да си направя!

    ОтговорИзтриване
  2. Bety, много се радвам, че ти е харесала рецептата. Наистина комбинацията между шоколад и портокал е невероятна, това и беше причината която ме съблазни да приготвя точно тази рецепта :)

    ОтговорИзтриване