сряда, 3 април 2013 г.

Лимонов пай / Lemon pie


Продукти:
200гр. захар
500мл. вода
1/4с.л. сол
2 яйца на стайна температура
40гр. царевично нишесте
70мл. прясно изцеден лимонов сок
настъргана кора от 1 лимон
готов (изпечен) блат за пай

Поставяме водата в съд с двойно дъно на котлона. Смесваме захарта, нишестето и солта, и ги добавяме към вече заврялата вода. Разбъркаме до разтваряне на нишестето. В отделен съд смесваме двата жълтъка и лимоновия сок и ги добавяме към нишестяната смес. Бърка се до получаване на стегнат крем и се отнема от котлона.
Разбиваме белтъците на пяна с щипка сол и 1-2 капки лимонов сок.
Изсипваме вече готвия лимов крем в блата за пай, отгоре разстиламе разбитете белтъци и запичаме само отгоре във фурна до леко покафеняване.
Готовият пай се оставя да стегне в хладилник и е готов за консумация.


                                                                     Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар